Quiz: van grond tot mond
1
Introductie
2
Gezonde planeet
3
Gezonde mens
4
Gezond ondernemerschap
5
Bedankt
10 / 18

Quiz: van grond tot mond

vraag 2 van 4

Snijpunt is onze specialist in halffabricaat groenten. Wat doet Snijpunt om bij te dragen aan onze duurzame doelstellingen?

Niet helemaal juist. Naast het verwerken van jaarlijks 1,8 miljoen kilo paprika-reststroom van de eigen Harvest House telers, verwerkt Snijpunt nog eens 1,5 miljoen kg paprika van andere telers. Plus nog heel veel andere producten, zoals broccoli, pompoen en ui.

Juist. Vers product dat door vorm, maat of kleur niet meer geschikt is voor retail, verwerkt Snijpunt tot nieuwe producten zoals blokjes, reepjes, of ingrediënten voor sauzen en soepen. Zo voorkomen we voedselverspilling.

Niet juist. Ook de snippers en reepjes krijgen een nuttige bestemming. Zo verwerken we ui- en paprikasnippers in soep en verwerken we broccolistelen tot broccolirijst.

Niet juist. Snijpunt maakt zelf geen groentepakketten, maar levert wel naar wens de gesneden ingrediënten. Klaar om verder te verwerken door onze klanten in de voedselindustrie, zoals maaltijdproducenten.